FFF
FFF

Forum for the future

DE STICHTING ONTWORPEN DOOR & VOOR DE ECONOMISCHE & JURIDISCHE BEROEPEN

Onze activiteiten

HoeDE STICHTINGJULLIE HELPEN KAN

U bent

ACCOUNTANTSKANTOOR

FFF heeft een reeks technologische hulpmiddelen ontwikkeld om uw efficiëntie te verhogen. De volgende applicaties kunnen u helpen.

U bent

ADVERTEERDER

Wilt u partner worden?
Partner worden van FFF-activiteiten geeft je zichtbaarheid in België bij 5.000 professionals, 10.000 stagiairs en 1.000 studenten.

U bent

EXPERT/ADVISEUR

FFF ziet meer in zijn experts dan alleen maar trainers! We doen er alles aan om u te laten opvallen als expert en partner binnen ons ecosysteem en dit door uw digitale identiteit te creëren en verder te ontwikkelen.

U bent

SCHOOL/UNIVERSITEIT

De Stichting Forum for the Future zet zich al jaren in om een groot aantal studenten die geïnteresseerd zijn in economie en recht samen te brengen in het kader van haar activiteiten.

het FFF verhaal

ZULLEN WE ELKAAR BETER LEREN KENNEN?
De Stichting Forum For the Future werd in 2008 opgericht op initiatief van een handvol prominenten uit het bedrijfsleven. De droom van een handvol professionals was om onze relatie met de toekomst te veranderen door het bedrijfsleven een etalage en een plek van inspiratie te bieden, allemaal in een nationale, apolitieke en tweetalige vorm.

Verder lezen

In de beginjaren was het belangrijkste mediapunt van de Stichting het FFF-congres, de jaarlijkse ontmoetingsplaats voor de economische beroepen, met zijn relevante opleidingen en rijke uitwisselingen en het delen van ervaringen. De algemene consensus was dat het een high-profile evenement was dat een positief imago en betekenis uitstraalde en voldeed aan de verwachtingen van experts. Op basis van de blog was e-news ook onze vaste waarde op dinsdagmiddag. Het is de beste bron om op de hoogte te blijven van het nieuws en het is helemaal gratis.

Gezien de omstandigheden en gedreven door de wens om het beste te bieden, met een sterke nadruk op nieuwe technologieën, waren de afgelopen jaren grotendeels virtueel en digitaal. Zoals je gemerkt zult hebben, heeft de afdeling Training een nieuwe dynamiek omarmd door een breed scala aan hoogwaardige online trainingscursussen aan te bieden. "oFFFcourse", het meest geavanceerde platform voor permanente educatie in het Verenigd Koninkrijk, biedt elke maand nieuwe inhoud. Meer dan 150 trainingen in beide talen, in een gebruiksvriendelijk formaat, een replay-functie, regelmatige uitzendingen met live-uitzendingen die gratis worden heruitgezonden op sociale netwerken - dit alles maakt deel uit van een innovatieve en relevante aanpak. Bij de Tax Tv-Show draait alles om baanbrekende debatten tussen specialisten, het samenbrengen van gerenommeerde specialisten over baanbrekende onderwerpen, zonder dubbelzinnigheden of holle retoriek. En dan hebben we het nog niet gehad over wat technisch gezien en qua bezoekersaantallen en programma een geslaagde uitdaging was: het Virtuele Congres!

Het is duidelijk dat de drijvende kracht achter ons een welbegrepen streven naar efficiëntie is, met als doel steeds beter te voldoen aan de nieuwe verwachtingen van deskundigen. Onze nieuwe werkmethodes, onze innovatieve activiteiten, de partnerschappen die we zijn aangegaan en de vele projecten die we op stapel hebben staan, zoals de expertpagina met het filagram dat de juridische identiteit van onze auteurs benadrukt, zijn hiervan het onbetwistbare bewijs. Net als de geleidelijke openstelling voor juridische beroepen.

Tot slot zou het een understatement zijn om te zeggen dat de Stichting zichzelf de middelen wil geven om haar ambities te verwezenlijken. De recente uitbreiding van de Raad van Bestuur, de vorming van een hecht voorzittersduo (Emmanuel Dégrève en Jan Tuerlinckx) en een vernieuwd en gemotiveerd team ondersteunen duidelijk deze strategie van voortdurende ontwikkeling, die creativiteit niet uitsluit en de continuïteit van de lopende verwezenlijkingen verzekert.

Mis geen van onze komende evenementen, we willen u verrassen... en we houden onze beloften...
Onze DNA
 1. EEN SNELLE REACTIETIJD
 2. EEN CONSTANTE ZORG VOOR PRAKTISCHE UITVOERBAARHEID
 3. EEN TOEKOMSTGERICHTE VISIE
 4. PASSIE VOOR KWALITEIT
 5. CONSTRUCTIEVE DIALOOG

De Stichting, die al jaren aan uw zijde staat, maar nu meer dan ooit aan het werk is, maakt deel uit van een veelzijdige benadering van ondersteuning, gebaseerd op een duidelijke en logische dynamiek: concreet van nut zijn voor u, dag na dag. Vandaag en morgen.

Laten we even nadenken over de 'waarden' die aan de basis liggen van ons handelen en ons denken. Onze hoofdpersonen, om het zo maar te zeggen, die alomtegenwoordig zijn in onze activiteiten.

Verder lezen

Groot reactievermogen:

1) In een zakelijke omgeving waar verandering een manier van leven is, is het essentieel om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen zodat je je klanten accuraat en proactief advies kunt geven. Continu op de hoogte zijn is een voortdurende verplichting. Met onze blog, die elke week beschikbaar is als e-news, onze 'off course' trainingen en onze Tax TV shows, kunnen we je op de hoogte houden van het laatste professionele nieuws. Relevante inhoud, vaak besproken en fijn geanalyseerd, maar altijd in een gebruiksvriendelijk, gemakkelijk toegankelijk formaat, met replay-functies. Een belangrijke manier om kennis, analyse, gedeelde ervaring en feedback uit de praktijk op tafel te brengen ten voordele van iedereen.

2) In onze relaties, in ons scala aan activiteiten, in onze rol als doorgeefluik van communicatie, staan we aan uw zijde in een hechte relatie. Om de best mogelijke actie te ondernemen, moet u weten en begrijpen/ Concreet, elke dag. We staan ook dicht bij u in ons diepgaande werk aan de ontwikkelingsprojecten van de Stichting als het gaat om het aannemen van een ambitieus actieplan. Vooruitgang is nooit vanzelfsprekend en vereist intelligente, praktische en pragmatische antwoorden.

3) Het is duidelijk. We hebben veel werk voor de boeg en het zal een grote impact hebben. Daarom heeft alles wat we ontwikkelen op het gebied van opleiding, informatie, bewustmaking en hulpmiddelen ook een toekomstgerichte dimensie. De aandacht die we besteden aan digitaal vertrouwen, de energietransitie, digitalisering en de voordelen van gegevens, de belofte van kunstmatige intelligentie en vele andere veelbelovende gebieden voor de toekomst, dienen allemaal om onze betrokkenheid vandaag en in de toekomst in een radicaal veranderde omgeving te erkennen. Nadenken over de toekomst vereist visie en inspiratie!

4) Het bovenstaande is de laatste hefboom in ons streven om onze doelen te bereiken: onze passie voor uitmuntendheid, onze diepgewortelde overtuiging. Weet dit: het is altijd gedreven door deze geest dat we ons zullen blijven inzetten op de beste manier die we kunnen, door onder andere de wegen van reflectie, uitwisseling en projecten te vermenigvuldigen, door de catalogus van onze activiteiten uit te breiden en door onze communicatiemiddelen te vermenigvuldigen...

5) Het is belangrijk om te informeren, uit te leggen en te debatteren. Het is net zo belangrijk om kansen te grijpen om onze aanpak ten dienste van het beroep voortdurend te verbeteren door belangrijke spelers te ontmoeten, als partnerschappen. Een recent voorbeeld hiervan is de brede dialoog met scholen en universiteiten, die interessante perspectieven heeft geopend op het gebied van de aantrekkelijkheid van het beroep, talentmanagement en het verwerven van nieuwe vaardigheden.

Herkent u zich in onze waarden? Waardeer je onze opleidingen?Sluit je bij ons aan ... Als we alleen sneller kunnen, kunnen we samen verder gaan ...
Woorden van de presidenten

Crisis na crisis, moeten we het toegeven: flexibiliteit is de brandstof van de overlevers. Gelukkig maakt het ook deel uit van het DNA van onze organisatie. Jaar na jaar hebben het Forum For the Future en zijn hele ecosysteem zich grondig aangepast om moderne voertuigen te creëren die onze hedendaagse initiatieven ten voordele van de economische beroepen kunnen ondersteunen. Wij wensen u veel plezier bij het ontdekken van het enthousiasme dat ons al jaren bezielt en dat nu nieuw leven wordt ingeblazen met de steun van een gloednieuw team.

Emmanuel DEGREVE

President van de stichting FFF

Onze partners

 • offfcourse
 • Horus
 • billtobox
 • United Associates

Wilt u Partner worden? Partner worden van FFF-activiteiten verzekert u van zichtbaarheid in België met:

 • 5.000 professionals
 • 10.000 stagiairs
 • 1.000 studenten

Ons team

RAAD VAN BESTUUR

TEAM OPERATIONEEL

Met of zonder suiker?

HEBT U EEN PROJECT?Wilt u zich bij ons aansluitenLaten we praten onder het genot van een goede koffie

Bericht succesvol verzonden